Zoekresultaten voor

Crossrail Custom House Station

Overzicht

Crossrail-station veilig op de rails

Een randbeveiligingsoplossing heeft de medewerkers beschermd tijdens de bouw van een 35 meter lang voetpad bij het nieuwe Londense Crossrail Custom House-station, dat werd gebouwd door het internationale bouwbedrijf Laing O’Rourke. 

Het bedrijf stond voor een grote uitdaging, omdat medewerkers genoodzaakt waren direct boven een volledig operationele en geëlektrificeerde spoorlijn en onder de hoofdstroomkabels voor Canary Wharf te werken. Traditionele oplossingen waren niet haalbaar, dus werd besloten dat de constructie in vier delen op een andere plek zou worden gebouwd en dat de delen vervolgens op één dag op hun plek zouden worden gehesen.

“Het hangplatform was de perfecte oplossing, die ons hielp zowel veiligheids- als omgevingsproblemen op verschillende niveaus het hoofd te bieden,” aldus James Redman, Engineering Lead - Custom House, Laing O'Rourke Infrastructure South. “Het bood niet alleen een solide en veilige werkomgeving, maar het bood bouw- en veiligheidsinspecteurs van Crossrail ook te allen tijde volledige toegang tot deze belangrijke bouwonderdelen.”