Zoekresultaten voor

Universiteit van Uppsala

Overzicht

NCC, een van de grootste Zweedse bouwondernemingen, heeft Combisafe gevraagd een heksysteem te selecteren voor een SEK 600 miljoen kostend bouwproject bij de oudste academische instelling van Scandinavië: de Universiteit van Uppsala. 
 
Het bedrijf moest een manier vinden om het randbeveiligingssysteem te bevestigen aan de kwetsbare stenen gevel zonder deze te beschadigen. Het bedrijf moest ook de installatietijd tot een minimum beperken om de opleveringstermijnen te kunnen halen en tegelijkertijd maximale veiligheid en installatiegemak te kunnen bieden. 
 
Voorafgaand aan de bouw van de gevel bracht Combisafe 108 voorgelaste verankeringsmoffen aan in de afzonderlijke steenblokken van 3 x 2 meter om het systeem te ondersteunen. Behalve dat de steen niet werd beschadigd, stelde deze oplossing NCC in staat om de Net Barrier tijdens de bouw makkelijk en snel te installeren.
 
Combisafe leverde ook meer dan 900 stuks Framed Rail Barriers aan NCC. Anders dan de traditionele leuningen en kantplanken worden deze geleverd met bovenleuning, middenleuning en kantplank in één geheel, waardoor er makkelijk kon worden geïnstalleerd en bewogen rond horizontale oppervlakken. 
 
Voor een snelle installatie gebruikte NCC bovendien ongeveer 770 verankeringsmoffen van COMBISAFE in combinatie met de verstelbare veiligheidsstaander en de Framed Barriers.
 
Terwijl veiligheidsstaanders meestal op een vaste plek staan, werd NCC door de verstelbare veiligheidsstaanders van COMBISAFE in staat gesteld om de hekken snel in hoogte te verstellen, al naar gelang de behoeften van de medewerkers, zonder elke keer het hek uit de staander te hoeven halen en te verplaatsen.